Природа
С дъх на свежест

Времето
в Forest Beach
02-partly-cloudyВремето14°
water-tempВода18°
x
лична информация
споразумение за поверителност
Напред
x
Всички хотели
  • Всички хотели
  • Hotel Forest Beach 4*
  • Hotel Les Magnolias 3*
  • Villas Holiday 3*
  • Villas Ropotamo 3*
2
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
0
 • 0
 • 1
 • 2
0
 • 0
 • 1
 • 2
Гарантирана най-добра ценаБез скрити таксиБезплатна анулация*Възможности за трансфер
Резервирай

Природен парк Странджа

Магията на природата

Forest Beach Natural Holiday Resort се намира в непосредствена близост до най-големия природен парк в България - Странджа. В него се срещат 54 вида бозайници, 261 вида птици, много влечуги и насекоми. Растителните видове са повече от 1650, от които 113 защитени, включени в Червената книга.

Гостите на Forest Beach Natural Holiday Resort могат да се разходят в парка по някоя от осемте екопътеки в близост и да се насладят на богатата флора и фауна на това мистично място.

 

Еко пътеки

Резерват Ропотамо

Царството на лилиите

Резерватът е с площ 1 000.7 ха и се простира около двата бряга на река Ропотамо. Реката е с обща дължина 50 км, а цялата й красота идва от великолепната лонгозна гора и красивите водни лилии. Високи брястове, ясени, явори и други видове дървета са вплели и надвесили клони над спокойните води. В долното си течение водите се разливат нашироко и образуват сочни ливади. Тук се очертава и най - красивата част на реката - лиманът, заобиколен от гори, зелени хълмове и пясъчни дюни. Резерват Ропотамо се радва и на разнообразна фауна.

Маслен нос е най-източната точка на Странджа и е трети по големина на Българското черноморско крайбрежие. Стръмните му склонове го правят недостъпен. В миналото е имал лошата слава на любимо място на много кораби , които се разбивали в острите му скали. Тъй като товарът на повечето от тях били амфори със зехтин, това място било наречено Маслен нос.

Резерват Ропотамо включва в себе си няколко по - малки местности , които преди време са били отделни резервати: остров Св. Тома (Змийски остров), блатото Аркутино и др. На Змийския остров се срещат диворастящи кактуси - опунции , пренесени и засадени през 1933 г. от Братислава. Там има и интересно разнообразие от птици и змии. Той е с площ от 12 дка и е известен с кактусите, в които гнездят много птици. Змийският остров е малък остров, носещ още името Св.Тома, на когото е бил посветен намиралият се на него параклис. Според легендата са били заровени пиратски съкровища.

Блатото Аркутино е лагуна, чиято растителност от тръстика, папур и бяла водна лилия. В резервата има богатото находище на морски пелин, които е популярен в народната медицина.

Дяволска река

Мистичната река - истински рай

Мистичната река Дяволска е истински рай за романтиците.

Тихите й води са чудесно место за отмора. Разходката по поречието й е заредена с положителна енергия, а красивите гледки на тръстиковата гора, през която реката минава, са незабравими. Много рибари избират именно Дяволска река, за да упражняват своето хоби, защото в нея плуват речен и блатен кефал, черна мряна и други блатни видове. 

Дали ще изберете просто да се разходите по поречието на реката, или ще ловите риба, това място определено ще ви заплени с красотата си. 

Само на 3 км северно от Приморско се намира едно от най - мистичните места по нашето Черноморие - Бегликташ. Според археолозите Бегликташ е свързан със стария култ към Богинята Майка и Бога Слънце и фазите на техния брак. Вероятно мястото е служело и за посвещение на траките в орфическото учение. Според откритите досега археологически находки се счита , че светилището съградено през 14 век пр.н.е

Местността Бегликташ е било главното светилище на тракийското племе "скирмиани“ най-древните металурзи в Тракия. Те населявали крайбрежните хълмове на Странджа в т.нар. Меден рид и снабдявали с медна руда другите тракийски племена и крайморски народи. Техният владетел бил и върховен жрец , а резиденцията му била изградена високо над реката на известната скала , наричана " Лъвската глава“ на 3 км . западно  от "Бегликташ " - главното светилище . Пътят между тях бележи свещеното пространство, в което се намират комплекси от тракийски могили, долмени и малки скални светилища . Това богатство на древни паметници дава повод Приморската планина на десния бряг на Ропотамо да бъде наречена "Свещената планина на траките – металурзи“.

Получавайте последните новини и оферти направо във вашата пощенска кутия
Абонирай се