Екскурзии

Исторически музей - Приморско

От 2015 град Приморско посреща своите туристи с историческия си музей, който очарова с богатата си експозиция. Музеят е от нов тип и има претенцията да бъде един от първите, представящ експонатите си посредством индивидуален подход. Експозицията включва експонати от археологическите обекти в района , богата етнографска композиция пресъздаваща начина на живот на местното население и кратка история на град, и първите му заселници. Историческият музей на гр. Приморско е място, което при възможност трябва да посетите!

Музейната експозиция " Българската Ясна поляна " е открита през 1998 г. с участието на пра - правнука на Л.Н.Толстой и директор на музея в руската Ясна поляна Владимир Толстой. В музейната експозиция са изложени снимки и документи от руската Ясна поляна - имението, любимите места за разходка на Л.Н.Толстой , работния кабинет, стаята под сводовете, където е написал романа "Война и мир". Пресъздадени са работната маса и част от библиотеката на Толстой, в която има 15 000 тома книги. Показани са 105 писма, които Толстой получил от България.

Музейната експозиция " Тайни от морското дъно " е посветена на потъналите праисторически селища , открити по нашето крайбрежие. Представен в изложбата е единственият кораб в Черно море , проучен чрез археологически разкопки. Корабът лежи в южния китенски залив върху останките на селището от Ранната бронзова епоха. Посветена е и на развитието на древната котва.

специални предложения